čtvrtek 31. srpna 2017

HOREHRONIE

Jak jsme „objevovali“ další místa na Slovensku.  (24. – 28.8.2017)


Těmi místy jsme většinou zatím jen projížděli…………a tak ve čtvrtek v podvečer přijíždíme na vodácké tábořiště Majerka  v Medzibrodu. Za ty roky co Majerku využíváme při našich cestách po Slovensku se nic nezměnilo, což je jen pozitivní. Krčma 300 m vedle funguje a postupně se vylepšuje, na tábořišti přibyla ke „kadibudkám“ jedna nová „tojtojka“ :-), ceny zůstávají, tedy tábořiště za euro, pivo za euro, borovička za 0,70, smažený sýr za 3,50……

Medzibrod

Conny na břehu Hronu


V pátek že do Čierneho Balogu projet se vláčkem…mají to parádní, skvělý přístup, tři tratě……možná je to tím, že se o celý provoz starají víceméně dobrovolníci a ne nějaké muzeum zřízené státem či krajem.

Mašinka.....

......a další mašinka

...nádraží

...brzo pojedem

....konečná, vystupovat


V sobotu ten hlavní cíl, který nás nejvíce motivoval k „čundru“ na Horehroní…..Chvatimech – dědina, kopec,na něm chata Bernardín, stará i když nefunkční lanovka, kterou se snaží nadšenci uvést znovu do provozu, špičkové výhledy na Nízké Tatry a vůbec..……..už jen ten název CHVATIMECH výrazně voní exotikou, no ne? :-)

Stará lanovka na Chvatimech

Na Chvatimechu kousek pod chatou Bernardín

Conny

Čiernom Balogu jsme na jakémsi plakátě „vyčmuchali“, že na Tálích je jakýsi minikemp u domu Horské Služby. Jedeme to tedy otestnout. Příjemné místo, nějakých 12euri sakumpikum se sprchou, klídek, příjemná obsluha……

Minikemp na Taálích u domu HS....pohodička

Chopok od ALMíka

V neděli je „hic jak…“. Po rekognoskaci Krpáčova a identifikaci vhodného místa na přespání někdy příště, mizíme do Vysokých Tater.  Ha..... jsou tam na krátké dovo naši dobří známí. Tedy standardně posezení ve Smokovecké nádražce a Polské krčme.... :-) Na parkoviště u lanovek v Tatranské Lomnici, kde máme zaparkovaného našeho ALMa docházíme za již těžké tmy :-).

Krpáčovo

...no a to je zřejmé :-)

A v pondělí „pomalupopásajůc“ přes Párnicu a Terchovou domů, vyhnuvši se tak šílené dopravní situaci pod Strečnom.


Žádné komentáře:

Okomentovat