sobota 6. května 2017

Z HORNEJ DO DOLNEJ.........



HORNÁ DOLNÁ

……..je (mimo jiné) název špičkového Slovenského sitcomu, který nepravidelně běží na Markíze. Není asi pro každého,  je to někdy drsný ale perfektní humor, který si dělá srandu z mnoha typicky slovenských (ale také našich Českých) životních situací a typů osob.

……i „objevili“ jsme, kdeže se ten seriál vlastně natáčel, a vzhledem k tomu, že je to v kopcích zvaných Povážský Inovec nedaleko Piešťan, tyto kopečky jsme totiž již nějakou dobu měli v zásobníku......byl program jasný.

Prý "Kakaovník" - jeden z artefaktů, který v dědině zůstak po natáčení :-)

Seriál Horná Dolná se tedy natáčel v Novej Lehotě, což je téměř na konci cesty, ta asfaltová vede ještě kousek dále a pak končí, ale kolem jsou ještě nádherné kopanice.

Krčma...taky "vystupuje" v sitcomu, nicméně však není dnes funkční.
Kousek vedle však jiná již funkční je a zrovna při naší návštěvě tam probíhalo stavění máje.

No, také jsme trochu počundrovali v okolí Bezovca (lyžařské středisko a kopec 743m), kde jsme přespali na louce (sjezdovce) s nádhernými výhledy.



Conny se prohání po Bezovci


Špičkový "štelplac" pod Bezovcom
Ne vždy se však daří…..v Trenčíně se nám porouchal Vivarovicč a to tak, že jsme jej museli odtáhnout někde do servisu, a to ve svátek (1.5.) jevilo jako docela těžký úkol. Přece jen jsme se však domluvili přímo s majitelem servisu AUTO HAVRAN, že se nám ihned v úterý ráno na to mrknou. „Dobrodružně“ :-) jsme přespali přímo v průmyslovém areálu ve městě, kde má servis své dílny, ráno se nám na to mrkli, že ložisko spojky a že nám to opraví, ale samozřejmě ne za den. Takže vláčkem domů. V pátek již byl Vivarovič připraven, tak zpět váčkem do Trenčína :-).

....a štelplac přímo v autoservisu

Pokud by se komukoliv v Trenčíně něco podobného přihodilo, Autoservis Havran rozhodně doporučuju, nejsem si jist, zda doma bychom na takovou, relativně bleskovou opravu někoho přemluvili. :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat