úterý 27. prosince 2016

VYSOKÉ VÁNOČNÍ TATRY


Letos je  to deset let, co jsme se poprvé rozhodli, že trávit „předvánoční blázinec“ někde dole ve městě (i na vesnici) není to pravé ořechové, a tak se alespoň na pár dní vždy „odstěhujeme“ do Tater. Tedy s výjimkou loňského roku, kdy jsme Vánoční svátky prožili posloucháním šumění moře a výlety na chorvatském Krku. Dá se předpokládat, že tato výjimka se může stát pravidlem a tak to budeme střídat :-). Nicméně letošní nadílka sněhu jaksi předpokládala právě více ty Tatry.


Počasíčko a viditelnost exkluzivní. Stopy na Slavkovský

To není západ ale východ slunce

Stredohrot přímo od penzionu

Jako místo vánočního působení jsme zvolili již oblíbený apartmánový domeček Miramonti v Hornom Smokovci (kde střídavě s penzionem Partizán děláme již pár let „štamgasty“). Apartmánek, resp v tomto případě „studio“ se obecně jeví na trávení vánočních večerů ideálně……kompletně vybavená kuchyňka a podobně……….

Conny ve svém živlu xxx krát jinak


Prostě Bordercolie :-)

Počasí vyšlo tentokráte prakticky ideálně, snad to bylo tím „10“ výročím, kdy poprvé jsme, tehdy na Štrbském, také měli nádherně. A tak ihned ve čtvrtek po odpoledním příjezdu, neváháme, a vyrážíme alespoň na kratší pěší procházku na Hrebienok (přímo od penzionu)  s příjemným večerním posezením na Bilíčce  (Bilíkova chata).

Na "vejletě" na Skalnaté

Stínové "selfíčko" :-)

Kde je kulička?

První (nooo) štědrovečerní přípitek...na Hrebienku 
V pátek bylo už třeba trošku „provětrat“ skialpy, ale jen trošku :-)je přece čas Vánoční :-). Hrebienok – Zamka – Skalnaté se jevila jako ideální příležitost. A obdobně to probíhalo celou dobu našeho „útěku před vánočním šílenstvím“.

Vánoce někde mimo domov, nejlépe na horách, se jeví jako zajímavé pro čím dál tím větší množství lidí, rodin, důchodců a podobně. Takový dav, jaký byl  24.12. na Hrebienku, jsem ještě na Vánoce v Tatrách nezažil. Pro nás jsou ale tyto vánoční "útěky" stále "slow  holiday" ☺

Z očí do očí

Žádné komentáře:

Okomentovat